Pe 30 ianuarie 2021, sâmbătă de la ora 13:00, urmașii partizanilor de la Răchițele și Asociaţia Clubul Monarhiştilor Clujeni organizează o slujbă de pomenire a luptătorilor anticomunişti din Grupul „Şuşman”. Parastasul va fi oficiat la munte, în comuna Mărgău, la mormântul lui Teodor Şuşman, situat pe Versantul Muncelului, lângă drumul judeţean dintre Răchiţele şi Doda Pili.

Amintim că în Munții Apuseni, Grupul „Șușman” a purtat steagul rezistenței anticomuniste timp de un deceniu, între 1948 și 1958. Epopeea partizanilor de la Răchițele s-a încheiat tragic și eroic deopotrivă în dimineața de 2 februarie 1958, când frații Teodor și Avisalon Șușman au murit arși în șura din cătunul Tranișu, asediată și apoi incendiată de Securitate.

Comemorarea din anul acesta se va afla sub semnul dorinței de a reconstrui casa familiei Șușman din Răchițele, destinată a deveni un spațiu adecvat pentru instituționalizarea memoriei rezistenței anticomuniste din Apuseni.

Participanții la eveniment vor trebui să respecte normele epidemiologice cunoscute (distanțarea fizică, purtarea măștii).

Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni

Related Blogs

2 Comments

  1. Binance - rejestracjasays:

    Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

  2. binance konta izveidesays:

    I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Leave a Comment

error: Content is protected !!