De ce Transilvania Regală?

         Casa Regală este una dintre instituţiile importante ale vieţii româneşti. Este angajată în proiecte culturale, filantropice, economice şi diplomatice, aducătoare de beneficii societăţii.

         Familia regală, prin reprezentanţii săi, clădeşte un model bine conturat de comportament public, care îi poate inspira pe români, şi care pune în evidenţă importanţa unor valori precum eleganţa, echilibrul, patriotismul, iubirea aproapelui.

         Consecinţa acestui tip de implicare, cu o certă relevanţă calitativă şi cantitativă, este o incontestabilă apreciere a credibilităţii Casei Regale a României. Propaganda comunistă şi criptocomunistă, prin mistificare şi omisiune voluntară, a tins înspre demonizarea regalităţii. Dimpotrivă, prezentul îi găseşte pe MS Regele Mihai, pe ASR Principesa Margareta, pe ASR Principele Radu, pe ASR Principesa Maria, între cele mai preţuite şi credibile personalităţi ale lumii româneşti.

         Reîntoarcerea tot mai amplă şi binevenită a regalităţii în cotidianul românesc, în sufletul românilor, este astăzi generatoare de fapte. Acestea sunt consecinţe ale iniţiativelor instituţiei Casei Regale, dar şi ale societăţii civile.

         Având în vedere consideraţiile de mai sus, Transilvania Regală doreşte să fie un cămin în care să-şi găsească un loc privilegiat şi binemeritat fascinanta poveste a regalităţii româneşti. O poveste începută acum 150 de ani şi care continuă să fie înfăptuită şi mărturisită prin participarea comună a Casei Regale a României şi a tot mai multor români.

Nihil Sine Deo!

 

Clubul Monarhiştilor Clujeni

Related Blogs

Leave a Comment

error: Content is protected !!