Miercuri, 2 septembrie (a.c.) începând cu ora 12.00 în Cimitirul Ortodox Central din Gherla se va ține o Slujbă de Pomenire a eroilor, luptători anticomuniști, Iosif Capota și Alexandru Dejeu.

În anii ‘40 și ’50, în ținutul Huedinului, cu extensie în județul Sălaj,  Iosif Capota și Alexandru Dejeu au constituit o organizație clandestină care intenționa să mențină o atitudine anticomunistă vie în rândul populației, dar și să participle, într-o conjunctură internațională și internă favorabilă, la răsturnarea regimului comunist din România.

Arestați în decembrie 1957, viețile celor doi bravi români, Iosif Capota și Alexandru Dejeu, au fost curmate în Penitenciarul de la Gherla unde, în ziua de 2 septembrie 1958, au fost executați de călăii regimului comunist din România, unul ateu, ilegitim și criminal.

Manifestarea comemorativă este organizată de Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni, iar între participanți se va număra și domnul Gavril Dejeu, fratele lui Alexandru și ministru de interne al României între anii 1997-1999.

 

Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni

Persoane de contact:

Călin Roșu – 0745160899

Cornel Jurju – 0740190346

 

Related Blogs

Leave a Comment

error: Content is protected !!